Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concours Koororgel Joriskerk Amersfoort

23 september @ 11:00 - 17:00

Het voltooide koororgel van de Sint-Joriskerk in Amersfoort staat centraal tijdens een orgelconcours voor amateurorganisten op 23 september 2023, dat wordt mogelijk gemaakt door Bouwbedrijf Schoonderbeek. Deelnemers moeten een verplicht werk spelen uit de barok of uit de neobarok en één vrij werk.
Het concours vindt plaats op het Metzler/Edskes-orgel, dat vorig jaar werd uitgebreid met een vrij pedaal. Maximaal twaalf kandidaten kunnen meedoen. Hun bijdrage mag maximaal een kwartier duren. Ze krijgen voorafgaand aan het concours negentig minuten studietijd, plus zeven minuten inspeeltijd in vroege ochtend op de dag zelf.
Er zijn twee prijzen. De eerste prijs is een geldbedrag van 150 euro en de uitnodiging voor het samen met Rien Donkersloot geven van een orgelconcert in de Sint-Joriskerk in 2024. De tweede prijs is een geldbedrag van 75 euro.
In de jury zitten Bas de Vroome, hoofdorganist van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft en Jaco van Leeuwen, cantor-organist van de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee verplichte werken. De eerste mogelijkheid is de Fantasie uit Das Holsteinische Orgelbuch van Hans Friederich Micheelsen, aangevuld met een of meer vrije werken gecomponeerd voor het jaar 1750. Of ze kiezen als verplicht werk de Fantasia con immitazione, BWV 563 van Johann Sebastian Bach, aangevuld met een vrij werk uit de 20e en/of de of 21e eeuw, in overeenstemming met het karakter en karakteristieken van het Metzler-orgel.
Maximale totale speeltijd bij beide opties is vijftien minuten.
Het concours op zaterdag 23 september begint om 11.00 uur
Het inschrijfgeld bedraagt dertig euro per deelnemer.
Inschrijven en meer informatie via: info@orgelconcertenjoriskerk.nl .

Gegevens

Datum:
23 september
Tijd:
11:00 - 17:00

Organisator

De Culturele Commissie St.-Joriskerk Amersfoort
E-mail:
info@orgelconcertenjoriskerk.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint Joriskerk Amersfoort