Wat:
Rien Donkersloot speelt een Kerstprogramma
Wanneer
zaterdag 26 december 2020
15:30 - Alle Leeftijden
Waar
Privé evenement
Andere informatie
Rien Donkersloot verklapt alvast een paar ingrediënten van zijn kerstprogramma. Hij gaat van Folkert Grondsma de Partita ‘Kom tot ons, scheur de hemelen Heer’ spelen. Folkert Grondsma (1944-2000) was docent hoofdvak orgel en docent muziektheorie aan het conservatorium van Rotterdam. Hij was organist van de Sint- Pauluskerk in Den Haag en later van de Hartebrugkerk in Leiden. Van de Franse componist Louis Claude Daquin (1694-1772) speelt Donkersloot Noël suisse. En hij gaat nog verder terug in de tijd. Van Heinrich Scheidemann (c. 1596-1663) speelt hij vier variaties over het bekende Lutherse kerstlied ‘Vom himmel hoch da komm ik her’. Ook gaat de Jorisorganist improviseren over kerstliederen.
Verder op het programma: het bruisende ‘Scherzo en sol minor’ van Marco Enrico Bossi (1861-1925) en als slotstuk van Louis Vierne de Final uit Symphonie 1, als feestelijke afsluiting van het Vierne-jaar.

Het concert is te volgen via onderstaande link. Daar vindt u ook informatie over de mogelijkheid dit concert te ondersteunen met een donatie.
https://www.youtube.com/watch?v=2rN1lRvX8m0

« Terug naar kalender