P E R S B E R I C H T

Rien Donkersloot geeft Paasconcert  op Naber-orgel in St.-Joriskerk Amersfoort

AMERSFOORT – Op maandagmiddag 17 april  (2e Paasdag) geeft Rien Donkersloot op het Naber-orgel in de St.-Joriskerk een Paasconcert.

De hoofdorganist van de kerk begint het concert met een werk van zijn voorganger, Herman van Vliet : variaties en finale over “U zij de glorie”.
Daarna klinken werken voor de Paastijd uit de galante en vroeg romantische periode. Van Johann Christoph Kellner klinkt een koraalbewerking en van Alexandre Pierre François Boëly de Offertoire pour le Jour de Pâques; stuk voor stuk werken die uitstekend klinken op het Naber-orgel.
In het midden van het programma zal Rien Donkersloot improviseren over een paaslied.
De tweede helft van het programma bestaat uit composities uit de Franse romantiek.
Van Cesar Franck klinkt het bekende “Piece Heroique”. In dit monumentale werk wisselen lyrische en heroïsche elementen elkaar op een bijzondere manier af; het stuk besluit met een heroïsche toonzetting van het tweede thema.
Van Theodore Dubois klinkt het werk “In Paradisum”, waarbij de componist een extatische en hemelse sfeer creëert.
Rien Donkersloot besluit het concert met een tweetal werken van Louis Vierne: Uit de tweede symfonie klinkt het virtuoze scherzo en het monumentale allegro.
Het concert begint om 15.30 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Tot 21 jaar gratis.
Voor meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl