Wat:
Orgelconcert - Rien Donkersloot en Gerben Mourik
woensdag 19 augustus 2020
20:30 Toegangsprijs Toegang 10 euro, tot 21 jaar gratis - Alle Leeftijden Koop kaartjes
Privé evenement
Andere informatie
Op 19 augustus bespelen Gerben Mourik en Rien Donkersloot de orgels in de Sint-Joriskerk. Het concert begint om 20:30 uur en de toegang is tien euro. De kerk is om 20:00 uur open en dan is er gratis koffie. Aanmelden is verplicht via info@orgelconcertenjoriskerk.nl. Thuis meekijken kan via de link https://www.youtube.com/watch?v=rJLlx1sRTGM

Van beide organisten is bekend dat zij graag en virtuoos improviseren, vaak op een thema van één van de Psalmen. Tijdens dit concert zal Gerben Mourik daarnaast ook werken spelen van Ernst Friedrich Richter, de Phantasie und Fuge op. 19 en Psalmbewerkingen van Jan J. van den Berg, Adriaan C. Schuurman en Herman van Vliet, oud-organisten van de Joriskerk.
Rien Donkersloot begint het concert met het Preludium pro organo plenum van Johan Christian Kittel. Ook laat hij werken van Charles Villiers Stanford en Piet Post horen. Van de laatste speelt hij op het koororgel bewerkingen over bekende Oud-Ned. Volksliederen.

Programma:
RD - Naber-orgel
Johan Christian Kittel
Preludium pro organo pleno

GM- Naber-orgel
Ernst Friedrich Richter (1808-1879)
Phantasie und Fuge op. 19

RD – Koororgel
Rien Donkersloot (1985*)
Improvisatie: Partita in barokstijl

GM - Koororgel
Gerben Mourik