Paasconcert door Minne Veldman, met o.m. :
Kleine Preludium en Fuga “Daar juicht een toon, daar klinkt een stem” Herman van Vliet (1941)
Uit: Sechs Choräle von verschiedener Art (Schübler-Choräle) Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ, BWV 649  Johann Sebastian Bach (1685-1750) “Heut triumphieret Gottes Sohn” van Johann Ludwig Krebs (1713-1780) En werken van Josef Gabriel Rheinberger, Max Reger, Charles-Marie Widor en Louis Vierne.

Het concert wordt afgesloten met een Paasfinale van de concertgever.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen tien solo-cd’s, opgenomen op orgels in Harlingen, Bolsward, Kampen, Hasselt, Amersfoort, Den Haag, Vollenhove (een Bach-cd), Utrecht en Haarlem. Ook verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (23 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (3 delen).

 

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove. Daarnaast organiseert hij jaarlijks enkele ‘grote’ orgelconcerten met avondvullende programma’s op toplocaties (www.orgelconcertenminneveldman.nl).