P E R S B E R I C H T

 

Organist Everhard Zwart geeft concert in St.-Joriskerk

AMERSFOORT – Op dinsdagavond 27 juni concerteert de Organist Everhard Zwart in de St.-Joriskerk.
Hij is bijna 40 jaar actief als concert-organist. Zijn eerste orgellessen ontving hij van zijn vader Willem Hendrik Zwart, organist te Kampen. Vanaf 12 jarige leeftijd startte hij zijn orgellessen bij Feike Asma te Maassluis.  In 1983 studeerde hij af aan het conservatorium te Rotterdam met als hoofdvak orgel. Vanaf 1984 volgde hij gedurende twee seizoenen Masterclasses bij de Franse orgelvirtuoos Jean Guillou.

Everhard Zwart begint het concert met het monumentale slotdeel uit Guilmants vijfde sonate: “Choral et Fugue” . In dit werk wordt de spanning op meesterlijke wijze opgevoerd tot een enorme climax.
Everhard Zwart vervolgt zijn programma met het bekende koraalvoorspel van J.S. Bach Wachet auf, ruft uns die Stimme’.Vermeldenswaardig is verder dat Zwart een werk vertolkt dat nog zelden in Nederland te beluisteren viel: Lyric Symphony van Rulon van Christiansen, een Amerikaans organist en componist.
Everhard Zwart besluit het concert met twee werken van zijn vader, Willem Hendrik Zwart: variaties over ‘de Avondzang’ en een toccata over Psalm 146.

 

Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 8,00. Tot 21 jaar gratis entree.

Voor meer informatie: www.orgelconcertenjoriskerk.nl