Nieuwjaars-Bachconcert in de St.-Joriskerk

AMERSFOORT – Op vrijdagavond 6 januari 2017 om 20.00 uur geeft Rien Donkersloot het traditionele nieuwjaarsconcert. Zoals gebruikelijk, is ook nu het programma volledig gewijd aan werken van Johann Sebastian Bach.
De hoofdorganist van de kerk heeft een aansprekend programma samengesteld met werken die enerzijds een wat ‘luchtiger toets’ hebben (met o.a. delen uit de derde Orkestsuite) en anderzijds monumentaliteit uitstralen (zoals met het monumentale drieluik: Toccata, adagio en fuga in C, BWV 564).
Rien opent het concert met een Preludium en Fuga in c klein; een jeugdwerk dat vol is van virtuositeit in handen en voeten.
Vervolgens klinkt de bekende Sinfonia uit het Weihnachtsoratorium in een bewerking voor orgel. Verder klinkt er een tweedelig trio in c moll en een aantal koraalbewerkingen.

Het programma zal worden afgesloten met de monumentale en meeslepende Preludium en Fuga in a moll, BWV 543. In de fuga, een soort “perpetuum mobile”, wordt de luisteraar meegenomen van de eerste tot de laatste noot.

Het concert begint om 20.00 uur

De toegangsprijs is  € 8,00. tot 21 jaar gratis entree.