AMERSFOORT – Op dinsdagavond 11 juli geeft Gerrit Christiaan de Gier een orgelrecital in de St-Joriskerk.

Hij begint op het koor-orgel met De Preludium  und  Fuge in e moll van Johann Sebastian Bach en een improvisatie over Psalm 117.

Vervolgens speelt hij op het hoofdorgel ‘Schmucke dich, o liebe Seele’ van Johann Sebastian Bach, Deuxième Sonate van Christaan Frederik Hendriks en  Ronde Francaise van Léon Boëllmann.

Hij besluit het concert met een bewerking over Psalm 123 van Albert de Klerk en Laudate Dominum van Jan Welmers.

 

 

Gerrit Christiaan de Gier studeerde in 1962 af aan het Utrechts Conservatorium als uitvoerend musicus “met onderscheiding”.  Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie.

Hij volgde bovendien meerdere cursussen aan internationale orgelacademies en  won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen. Gerrit Christiaan de Gier heeft een breed repertoire en verleende aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten zijn medewerking.

Bijzonder was een aantal jaren geleden de integrale uitvoering van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Van Vulpen-orgel in de Oude St. Nicolaaskerk te IJsselstein (Utr.), waarvan hij vele jaren de vaste bespeler was.

Hij heeft een uitgebreide lespraktijk en is tevens docent kerkorgel aan Kunstpuntgouda te Gouda.  Ook neemt hij regelmatig zitting in beoordelingscommissies.

Momenteel is hij organist van de Jacobikerk te Utrecht.

 

Zijn concert in de St.-Joriskerk begint om 20.00 uur.

De toegangsprijs is € 8,00. Tot 21 jaar gratis.